פירוק חברה


פירוק חברה

פירוק חברה מרצון או פירוק באמצעות בית המשפט

חברה היא למעשה ישות משפטית מלאכותית, אשר מאוגדת ע"י חבר של קבוצת אנשים שהם בעלי המניות בחברה, כאשר היא הוקמה למטרות שונות. כל חברה, עשויה לתבוע או להיתבע באמצעות בעלי תפקידים ואף לקחת על עצמה התחייבויות שונות. בהליך הפירוק, החברה מפסיקה את פעילותה ואף מתפרקת מנכסיה, כאשר היא מתחלקת בין הנושים. הליך פירוק חברה, הינו הליך משפטי ופרוצדוראלי, אשר בסיומו מסיימת החברה את תפקידה כישות משפטית נפרדת. אם החברה התפרקה מרצון, היא יכולה לבצע הליך זה, על פי ההחלטה שקיבלה ע"י אסיפה כללית או שתמה התקופה שנקבעה בתקנון לדבר קיומה או שהיה אי איזה שהוא אירוע שעל פי התקנון הביא לסיום חייה של החברה
ביצוע הליך הפירוק על כל שלביו

יש לציין כי הליך של פירוק חברה עשוי להתבצע באמצעות שלושה שלבים:

• פירוק מרצון ע"י החברה עצמה
• פירוק מרצון באמצעות ביהמ"ש
• פירוק בפיקוח ביהמ"ש.

ההליך של פירוק חברות, מתחיל עם ההחלטה בדבר הפירוק והחברה תפסיק את פעילותה ותופעל רק לשם צורך מימוש החלטת הפירוק. כאשר מתכנסת אסיפת חברי הדירקטוריון, נבדקים עסקי החברה על מנת לדעת אם החברה תוכל לפרוע את חובותיה בתוך שנה מיום תחילת הליך הפירוק. במידה וחברי הדירקטוריון יגיעו למסקנה שהחברה תהיה מסוגלת לפרוע את חובותיה תוך שנה מיום הליך פירוק חברה, על הדירקטוריון להצהיר על כך באמצעות תצהיר ייעודי, אשר יישלח לרשם החברות לפני קיום האסיפה עצמה.

לאחר שיתקבל אישור מרשם החברות וקבלת החלטה על פירוק מרצון ומינוי של מפרק החברה, על החברה לפרסם תוך 7 ימים, הודעה ברשומות וכן, להודיע לרשם החברות על ההחלטה ועל שמו של המפרק שמונה.

מימוש נכסיה של חברה שהתפרקה

כאשר מפרק החברה לוקח על עצמו את ההליך של פירוק החברה, הוא יתחיל מיד במימוש נכסיה של החברה, תשלום חובותיה והפירעון של התחייבויותיה, חלוקת עודף הנכסים בין בעלי המניות ועוד.לאחר שמפרק החברה מימש את נכסי החברה עליו יהיה לערוך דו"ח סופי אשר יפרט את פעולותיו ולזמן אסיפה כללית סופית אשר באמצעותה, יציג את הדו"ח ויסביר את פעולותיו בדו"ח זה. לאחר מכן, המפרק יודיע לנושים, באמצעות הודעה אשר תפורסם לא פחות מחודש לפני מועד האסיפה. כשבוע לאחר האסיפה ישלח מפרק החברה לרשם החברות את הדו"ח בצירוף הודעה על קיום האסיפה ולאחר 3 חודשים, מיום רישום הדו"ח ברשם החברות, החברה תיחשב כמחוסלת.

פירוק חברה באמצעות בית המשפט

כאשר מדובר על פירוק חברה ע"י ביהמ"ש, הליך זה, יתחיל עם הגשת בקשת הפירוק. ביהמ"ש אשר מוסמך לפרק חברה, יהיה ביהמ"ש המחוזי הנמצא באזור השיפוט שבו נמצאת החברה שעתידה להתפרק. את בקשת פירוק החברה, רשאי להגיש אחד מהגורמים הבאים: החברה, נושה של החברה, בעל מניות בחברה, היועץ המשפטי לממשלה. אם לחברה היו אגרות שנתיות שונות שהיה עליה לשלם בשנים קודמות, ניתן יהיה באמצעות אישורים מתאימים מרשויות המס, לבטל חובות אלה וזאת רק אם יוכח, כי החברה הפסיקה את פעילותה, לפני התקופות שבגינן נדרש היה לשלם אגרות שנתיות אלה.

פירוק חברה רק באמצעות עו"ד המתמחה בתחום פירוק חברות

הליך הנקרא פירוק חברה, הינו הליך משפטי אשר מביא לסיום חייה של חברה ברשם החברות ולמעשה מביא לפירוק חוזה ההתקשרות בין החברה ובין מי שהחברה נקשרה עמו. על מנת לבצע הליך זה על הצד הטוב ביותר, יש לפנות אל עו"ד המתמחה בדיני חוזים ובמשפט האזרחי בכלל. משרדו של עו"ד רן קונסטינצקי עוסק במשפט מסחרי –אזרחי ובתחום הנדל"ן והמקרקעין, חוזים, מכרזים ודיני עבודה. משרדו של עוה"ד קוסטינצקי, מספק את שירותיו המשפטיים ללקוחו פרטיים ועסקיים תוך הקפדה על שירות אישי מקצועי, ואדיב.

בתחום המסחרי-אזרחי, משרדו של עוה"ד קוסטינצקי,עוסק בתחומים של: ייצוג חברות, ייצוג שוטף וליווי חברות, הסכמי שותפות, הסכמי בעלי מניות, הגבלים עסקיים, פירוק חברות, עריכת חוזים מסחריים, עריכת מכרזים, עתירות מנהליות. גם בנושא הליטיגציה, עוסק המשרד בנושאים כמו: ייצוג חברות ולקוחות פרטיים בבתי המשפט, בוררויות וייצוג מול רשויות המדינה ועוד. המשרד חרט על דגלו מזה שנים רבות, שירות משפטי מקצועי ויעיל ברמה גבוהה תוך ראייה מסחרית של אינטרס הלקוח וזמינות גבוהה.

Share by: