פירוק שותפות


פירוק שותפות

פירוק שותפות, באיזה אופן מתבצע ובאמצעות מי?

הקמת חברה הינה הדרך המוכרת והידועה ביותר לנהל עסק, כאשר כמה אנשים מחליטים על שותפות למען מטרות רווח. ישנן דרכי התאגדות שבהם שותפים אלה, יכולים לפעול יחד כגון שותפות או שותפות מוגבלת, כאשר לכל אחת מהדרכים הללו, ישנם היתרונות והחסרונות. יש לתכנן מראש ולהסדיר את העניינים החשובים באמצעות חוזה בין השותפים כגון ניהלה העסקי וכן, לציין בחוזה מקרים שונים שעשויים להתרחש במהלך שנות ניהול החברה והשותפות, כמו מקרים של פירוק שותפות. אם לא קיים חוזה או הסכם בין הצדדים בנוגע לפירוקה של החברה, עלולים לצוץ קשיים לא מעטים.

הסיבות לפירוק שותפות

 הסכם של פירוק שותפות, יכול להידרש מכל מיני סיבות כמו למשל, כאשר השותפות העסקית לא העלתה רווחים, כגון כישלון בניהול, אי הסכמות וסכסוך בין השותפים ועוד. ככל שקיימים יותר שותפים, כך גדלים הסיכויים לסכסוך ביניהם. יש להסדיר הסכם על מנת לפעול להדרה הכוללת של היחסים בין השותפים כגון: קביעת מנגנונים לקבלת החלטות חשובות בדבר התנהלות העסק, חלוקת הרווחים וההפסדים בין השותפים ועוד.

באילו מקרים יש לערב את בית המשפט בפירוק שותפות?

ניתן למצוא מקרים שונים אשר גרמו למצב של פירוק שותפות כאשר לדוגמא, לא כל השותפים מעוניינים לחסל או לפרק את העסק והשותפים מתקשים להתנהל בו נכון כאשר קיימים רגשות שליליים. אם אחד השותפים בעסק, מעוניין דווקא בפירוק השותפות, ואין הסכמה של שאר השותפים או השותף השני, הוא יוכל לגשת אל בית המשפט. לעיתים קורים מצבים, אשר בהם ביהמ"ש לא יסכים להיעתר לבקשת הפירוק של אחד השותפים, כל עוד העסק אינו חדל פירעון. אם העסק הינו רווחי, ביהמ"ש לא יראה בסכסוך הקיים בין השותפים סיבה לפירוקה של השותפות ולשותפים יוצע להגיע לפתרונות יעילים לסיום הסכסוך או המחלקות ביניהם.

 פירוק שותפות על הצד הטוב ביותר

ישנם נושאים רבים בתחום פירוק שותפות, אשר יכולים היו לבוא לסיומם על הצד הטוב ביותר, אילו השותפים היו עורכים הסכם ביניהם מלכתחילה, כך שהם מנסים לתת פתרונות גם למקרה שהשותפות לא צלחה ויש לפרקה או לגרום לסיומה. כאשר לא קיים חוזה או הסכם מסוג זה, ניתן להתמודד עם חלק מנושאים אלה, אם בהסכמה או אם בהיעדר הסכמה באמצעות ניהול הליכים משפטיים ע"י עורך דין המתמחה בנושא המסחר ודיני חוזים במשפט האזרחי. מומלץ להגיע אל עו"ד לקבלת ייעוץ מידי ברגע שנודע על הצורך של פירוק השותפות, כאשר אחד הצדדים או שניהם, מעוניינים בפירוק חברה או השותפות ביניהם.

אחד ממשרד עורכי הדין המוכרים בתחום זה באזור הדרום, הינו משרדו של עו"ד רן קונסטינצקי בעל תואר .B L.L. במשפטים. המשרד מתמחה בייצוג חברות, ליווי חברות וייצוגן השוטף, בעלי מניות, הגבלים עסקיים, פירוק חברות, חוזים ומכרזים, עריכת חוזים מסחריים, עתירות מנהליות, ייצוג חברות ולקוחות בביהמ"ש, בוררויות מול רשויות המדינה, תובענות ייצוגיות ועוד. המשרד חרט על דגלו יישום ותפיסת שירות מתקדמת, רמה מקצועית גבוהה, מתן ייעוץ מקיף אשר מתאים לצרכי הלקוחות ואינטרס הלקוחות.

Share by: