דיני עבודה


דיני עבודה

דיני עבודה - לייצג את העובדים

כל מצב של ניצול או עושק בידי מעסיק הוא עבירה על החוק. לכן נוצר מצב בו הממשלות בכל העולם נדרשו להבטיח באמצעים משפטיים הגנה על כבודו וחירותו של כל עובד. לכן תפקיד עורך הדין הוא לייצג את העובדים בכל מקרה של חשש לפגיעה בו או בזכויות המגיעות לו על פי חוק.

דיני העבודה תחום משפט העבודה

על רקע זה של קיפוח עובדים לאורך שנים מבלי שיהיו להם זכויות משפטיות או סוציאליות, נולד ענף של משפט העבודה, ותכליתו המוצהרת היא להבטיח שכבודו וחירותו של העובד ישמרו על ידי המעסיק בכל מקומות העבודה. כך יזכה העובד למעשה לכבוד חברתי וכלכלי לשם מהות קיומו. בתחילה נקבעה מערכת של דיני חוזים מהם נגזרה ההגנה על העובד אולם חוזה העבודה הוכתב על ידי המעסיק והעמיד רק אותו ביתרון כבעל הון.עובדים מובטלים רבים נוצלו כך כי היו מוכנים לחתום על כל חוזה ובלבד שתהיה להם עבודה. ועובד שהעז למחות או תבע את זכויותיו פוטר ממקום עבודתו ללא פיצויי כלשהו, וכך היה פעם גם בישראל.

להכיר את המסגרת החוקית דיני עבודה

על פי המסגרת החוקית לכל מעסיק יש אינטרס צר מול האינטרס של העובד, למעסיק יהיה חשוב כמה שיותר להיות רווחי וזה עלול לקרות על חשבונו של העובד. לכן רק התערבות משפטית של המדינה במסגרת מערכת חוקם ברורה, תוכל לספק את ההגנה על כל מעביד מבחינת כבודו וכן לתת מערכת ברורה של אכיפה וענישה לכל המעסיקים שפוגעים בזכויות העובדים ולאלו שמפרים דיני עבודה. לשם כך הוקמו בתי הדין לעבודה כמערכת ייחודית ועצמאית שמתמחה באופן בלעדי בנושאים של דיני עבודה והביטחון הסוציאלי שמגיע לכל עובד על פי חוק. בית הדין לעבודה הוא עוסקים בדיונים המשפטיים כדי להגיע לפתרון הסכסוכים הנובעים מחוקי העבודה בישראל. מפסיקות רבות שנקבעו עד כה באלפי המקרים של תביעות בבתי הדין לענייני עבודה ניתן ללמוד מהם דיני העבודה שכל המעסיקים נדרשים לפעול על פיהן. בכל פסק דין חשוב נקבע למעשה כי יחסי העבודה תלויים במרכזם של דיני העבודה והתכלית היא להגן על העובד, זאת כיוון שהעובד נמצא בדרך כלל בעמדה חלשה יותר מול המעסיק שלו והוא פחות מוגן, ולכן יש צורך במערך של חוקים סוציאליים בסיסיים על מנת להגן על החברה ועל העובדים בה.

Share by: